Hanke 2013-2014

Selänteen alueen yleissivistävän koulutuksen Osaava-hanke Tietoyhteiskuntaosaamista kouluille Selänteellä  on käynnistynyt keväällä 2013. Hankkeen tavoitteena on edistää yleissivistävän opetuksen jatkuvaa kehittämistä lisäämällä opetustoimenorganisaation ja henkilöstön tieto- ja viestintäteknistä osaamista ja luomalla alueen kouluille tvt-kehitämisstrategiat. Tämän kehittämistyön mahdollistaa opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama Osaava-ohjelma, jonka rahoitusta koordinoi Pohjois-Suomessa Pohjois-Suomen aluehallintovirasto.

Toiminta

  • Vaihe I: TVT-osaamiskartoitus alueen opetushenkilöstölle. Tässä vaiheessa mukana ovat myös Ylivieskan seutukunnan sekä Nivalan opetushenkilöstö.
  • Vaihe II: Koulutus- ja kehittämissuunnitelman laatiminen Selänteen alueen kunnille osaamiskartoituksen pohjalta
  • Vaihe III: Selänteen alueen koulujen tvt-strategiatyön käynnistäminen sekä Tieto- ja viestintätekniikan täydennyskoulutuksen aloittaminen
  • Vaihe IV: Koulujen tvt-strategioiden työstäminen ja strategiatyöskentelyn tukeminen konsultatiivisesti. Tvt-täydennyskoulutusksen jatkaminen.

Tavoitteet

Kartoitetaan Selänteen alueen (Haapajärvi, Kärsämäki, Pyhäjärvi ja Reisjärvi) sekä Ylivieskan saeutukunnan ja Nivalan opetushenkilöstäm tämänhetkinen tietoyhteiskuntaosaaminen ja osaamistarpeet.

Laaditaan osaamiskartoituksen perusteella koulutus- ja kehittämissuunnitelma ja vahvistetaan Selänteen alueen opetushenkilöstän tietoyhteiskuntaosaamista täydennyskoulutksen avulla.

Laaditaan Selänteen alueen kouluille tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön strategiat.

Tulokset

  • Tvt-strategiat Selänteen alueen kouluille. Tvt-strategiat luovat myös pohjaa alueen opetuksen kehittämissuunnitelmiin.
  • Opettajien tietoyhteiskuntaosaamisen ja tvt:n opetuskäyttövalmiuksien kehittyminen koulutusten myötä.
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s