Hanke 2015-2016

Selänteen alueen yleissivistävän koulutuksen Osaava-hanke Tietoyhteiskuntaosaamista kouluille Selänteellä  sai jatkoa vuosille 2015-2016. Jatkohanke Tietoyhteiskuntaosaamista kouluille Selänteellä II käynnistyi kesällä 2015. Hankkeen tavoitteena on edistää edelleen yleissivistävän opetuksen jatkuvaa kehittämistä lisäämällä opetustoimen organisaation ja henkilöstön tieto- ja viestintäteknistä osaamista. Hankkeessa keskitytään tietostrategian jalkauttamisen tukemiseen. Hankkeen turvin rahoitetaan neljän alueellisen tvt-agentti-opettajan toimintaa. Tvt-agentit kouluttavat ja opastavat tvt:n opetuskäyttöön liittyvissä asioissa muita opettajia. Verkostossa agentit saavat vertaistukea toisiltaan, jakavat ideoita ja hyviä käytänteitä. Hankkeen aikana kehitetyt ideat ja käytänteet kootaan Selänteen alueen yhteiseen verkkopalveluun, joka on kaikkien opettajien käytössä.

Tämän kehittämistyön mahdollistaa opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama Osaava-ohjelma, jonka rahoitusta koordinoi Pohjois-Suomessa Pohjois-Suomen aluehallintovirasto.

Toiminta

  • Vaihe I. Rekrytoidaan alueen opetushenkilöstön parista alueelliset tvt-agentit, 4 hlöä (edustus eri luokka-asteilta esiopetuksesta lukioon)
  • Vaihe II. Koulutetaan tvt-agentit workshopeissa syksyllä 2015 ja luodaan verkkopalvelu, jonka kautta hyvät käytänteet jaetaan ja levitetään.
  • Vaihe III. Tvt-agentit toimivat alueella.

Tavoitteet

Vahvistetaan opettajien tvt-taitoja Selänteen alueen kouluissa tietostrategian linjausten mukaisesti.

Alueelle luodaan ja koulutetaan tvt-agenttien verkosto, joka muodostuu alueen koulujen opettajista. Agenteiksi valitaan henkilöitä, jotka ovat innokkaita ja motivoituneita edistämään tvt:n opetuskäyttöä. Tavoitteena on, että tvt-agenttien verkostoon saadaan alueelta eri luokka-asteiden edustaja alakoulusta, yläkoulusta ja lukiosta. Agentit kouluttavat ja opastavat tvt:n opetuskäyttöön liittyvissä asioissa muita opettajia. Verkostossa agentit saavat vertaistukea toisiltaan, jakavat ideoita ja hyviä käytänteitä.

Hankkeen aikana kehitetyt ideat ja käytänteet kootaan Selänteen alueen yhteiseen verkkopalveluun, joka on kaikkien opettajien käytössä.

Tulokset

  • Selänteen koulujen tietostategia vakiintuu koulujen opetukseen.
  • Opettajien tietoyhteiskuntaosaaminen ja tvt:n opetuskäyttövalmiudet kehittyvät agenttien tuen ja yhteisen ideapankin myötä.
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s