Totta vai tarua? -TVT teemaviikolla tapahtui

Selänteen alueen tvt-agenttirinki järjesti kouluissaan Totta vai tarua? -leikkimielisen kuvakilpailun lokakuulla. Kilpailun tausta-ajatuksena oli nostaa tieto- ja viestintätekniikkaa (TVT) esille kouluissa ja saada mahdollisimman monet oppilaat ja opettajat kokeilemaan konkreettisesti uusia työskentelytapoja koulun arjessa.

Oppilaiden tehtävänä oli ottaa valokuva jostakin tilasta tai ympäristöstä ja muokata kuvaa kuvankäsittelyohjelmalla lisäämällä alkuperäiseen kuvaan grafiikkaa. Muokkauksen jälkeen kuvassa yhdistyvät todelliset ja mielikuvitukselliset asiat. Osallistuneiden oppilaiden kesken arvottiin tuotepalkintoja. Tavoitteena oli, että jokaisesta Selänteen alueen koulusta osallistuisi kilpailuun vähintään yksi ryhmä.

Ennen varsinaista kilpailuviikkoa kuntien tvt-agentit vierailivat kouluillaan ja ohjasivat opettajia  kuvankäsittelyohjelman käytössä ja varmistivat, että kilpailuun osallistuminen onnistuu käytännössä. Samalla he huolehtivat, että tietokoneella oli tarvittavat ohjelmat asennettuna ja että tuotosten palautus Peda.nettiin onnistui.

TVT-agentit onnistuivat ”tempauksessaan” hienosti ja pitivät kokemuksiaan positiivisina, mikä käy ilmi myös seuraavasta agentin kommentista:

Oli hauska tehdä kuvankäsittelyä nuorten kanssa ja sen sai todeta, että nuoret oppivat käsittämättömän nopeasti tällaisia asioita. Yläkoululaiset ottivat uusia ohjelmia haltuunsa vikkelästi ja löysivät jo yhden tunnin aikana monta sellaistakin toimintoa, josta opettajalla itsellään ei ollut hajuakaan. Tässä ainakin muutamia asioita, joita tehtävä kehitti:

– kuvankäsittelyä
– tekijänoikeuksia
– luovuutta ja itseilmaisua taiteen avulla
– tiedostojen siirtelyä ja hakua koneelta

Vaikka kaikki koulumme opetusryhmät eivät halunneet osallistua kisaan, viikko tarjosi mahdollisuuden toimia samanaikaisopettajana ja auttaa muissa TVT:hen liittyvissä asioissa. Kun tarjosin viikolla apua TVT-asioihin, opettajilta tuli pyyntöjä tulla kaveriksi esimerkiksi, kun harjoiteltiin kuvan liittämistä tekstitiedostoon tai opeteltiin Google driven käyttöä.

Kuvakilpailun ohjeistuksiin ja oppilaiden huikeisiin tuotoksiin voi tutusta osoitteessa:
https://peda.net/hankkeet/tvt-tietopankki/kuvakilpailu

Mainokset
Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s