Tehokasta toimintaa kentällä

Viime kuukausien aikana Selänteen TVT-agentti-opettajat ovat toimineet aktiivisesti ja rantautuneet  kouluille, piittaamatta pakkasesta tai vallitsevasta lumisohjosta kartottaen koulutustarpeita ja vahvuuksia, kertoen TVT-ilosanomaa. Koulutustarpeet ovat alkaneet täsmentyä ja Selänteen TVT-strategia tulee tutuksi kaikille opettajille viimeistään nyt. OPS-työ on kunnissa edelleen vauhdissa ja OPSia tehdessä on hyvä sujauttaa TVT-asiat mukaan koulun arkeen. Hankkeessa toteutettava Selänteen TVT-vinkkipankki on karttunut sovellusten ja ohjelmien käyttöön liittyvistä ohjeista ja esimerkeistä sekä hyödyllisestä koulutustarjonnasta.

Kiinnostus tieto- ja viestintätekniikan opetuskäyttöön on laajaa. ”Useilla olisi ensin kiinnostus nähdä monenlaisia tarjolla olevia mahdollisuuksia, kun ei ole oikein käsitystäkään, mikä olisi sellaista hyödyllistä!”, kertoo Kärsämäen tvt-agentti Ritva. TVT-agentit pohtivatkin, miten opettajille saataisiin sopivasti virikkeitä, ideoita ja tukea, jotta kehitys lähtisi hyvin käyntiin.

Reisjärvellä Pedanet on nyt otettu käyttöön ja mm. Näppistaiturin koulutusta on tuotu kouluihin Outi-agentin toimesta.

Haapajärven TVT-agentin Matin ja Pyhäjärven agentin Janin toimesta on tulossa Android- ja GAFE -koulutusta Haapajärvelle, jossa GAFEn  käyttöä halutaan vakiinnuttaa kaikkiin alakouluihin. Koulutus on tarkoutus suunnata alakouluille, mutta se on avoin myös yläkoulun ja lukion opettajille.

Jani on Pyhäjärvellä kierrellyt alakouluilla torstaina ja ottanut Google Appsia käyttöön yhdessä luokanopettajien kanssa. Kevään aikana ohjelmaan mahdutetaan myös ainakin ohjelmointia Scratch Jr:lla ja mahdollisesti videonkäsittelyä. Janista on ollut ehdolla myös Suomen digiosaavin opettaja -kilpailussa, mistä oli juttu Selänne -lehdessä!

Mainokset
Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s